ÅPNINGEN AV STRØMMENSAGA - EN SUKSESS

 

 

 

Yrende folkeliv rundt den nye oppgangssaga.    Foto: Per Klevan

 

Det var søndag - turdagen for mange av oss, og vi skulle til Gisledal for å se åpningen av Strømmensaga.  Lettere spent på om det var flere strømlinger som skulle samme vei. Det kunne faktisk se slik ut - vi startet i god tid og registrerte at folk kom til hele tiden underveis til og langs med Sagstien. Stor var gleden over å se så mange
mennesker der allerede.  Etter hvert kom stadig flere, det var som en fotballarena ble fylt opp til siste rad, folk sto i skråningen helt opp til og langs med Strømsveien og Skjettenveien. En antar at det kunne være så mange som rundt 700 glade og forventningsfulle strømlinger som hadde møtt opp.

 

Sentrumkirkens Brass spilte for oss, folk var i bevegelse for å se nærmere på Strømmensaga, og mange hadde spørsmål til sagarbeiderne som var på plass i sine busseruller og hodeplagg. Praten gikk livlig om saga og var temaet i køen foran salgsboder av vafler, kaffe og Strømmenbøkene.

Ordfører Anita Orlund takker Sagelvas Venner for saga. Foto Per Klevan


Alf Stefferud innledet åpningen blant annet med å fortelle at beslutningen om bygging av en sag ble tatt i 2002. Saga er finansiert ved salg av bøker med historier fra Strømmen fra oppgangssagenes tid til 1980 årene. Takket sponsorer til bøkene og for direkte støtte til sag fra lag og bedrifter. Steinar

 

Bunæs orienterte om bygging av demninger og sag. Saga ble gitt til Skedsmo kommune, men skal driftes av Sagelvas Venner. 

Det var en glad og stolt Alf Stefferud som sammen med ordfører Anita Orlund sto for den offisielle åpningen.

 

 

Ordføreren innvier saga ved å skjære over planken. Fra v. Trygve Fledsberg, Finn Halvorsen, Anita Orlund, Per Johansen, Thor Thoresen og Jan Egil Kristiansen

Ordføreren innvier saga ved å skjære over planken. Fra v. Trygve Fledsberg, Finn Halvorsen, Anita Orlund, Per Johansen, Thor Thoresen og Jan Egil KristiansenFoto: Pål KlevanSå var det folks tur til å ta saga i nærmere øyesyn.  Køen ble fort lang og vi stilte oss opp og ventet tålmodig.  Fossen bruste, ja den sang og tankene gikk tilbake til gammel tid, med hester, sleder, rop og skrik. Folk i aktivitet, løfting og bæring av tømmerstokker, stadig foring av sagbladet og nye løft av ferdige, grove tunge planker lagt i stabler, det meste i påvente av videre skyss, på snøføre. Det ble mye informasjon om sag på en gang, men det går an å se dette igjen, heldigvis. Når kommunen og Sagelvas Venner får bearbeidet plassen i Gisledal vil det bli flere sitteplasser og bord enn det har vært tidligere. Godt å vite er at plankene Strømmensaga lager kommer til nytte og skal brukes til dette. Strømmensaga, der står den så rank og fin, jeg er så stolt og glad for den og elva vår!

Liv Guri Hegge

 

 
Det går så vannet spruter når saga kjøres.  Foto: Pål Klevan

 

  

 Denne takketavla viser alle bidragsyterne som har gjort det mulig å gjennomføre bygging av Strømmensaga.
Foto: Per Klevan

 

 

Her er mannskapet som skal sørge for å drifte oppgangssaga. Fra v.: Alf Stefferud, Leif Kamhaug, Thor Thoresen, Per Johansen, Torben Pettersen, Hans Petter Pedersen, Jan Egil Kristiansen, Egil Johnsbråten, Børre Angelstad, Steinar Bunæs, Ragnar Halgunset, Trygve Næsheim, Bjørn Rognerud,  Trygve Fledsberg, Finn Halvorsen, Jan Egil Kristiansen, Per Klevan

Foto: Pål Klevan

 


 

STRØMMEN 1 BOKA.

Den første STRØMMEN boka er kommet i nytt opplag og er til salgs til medlemmer for kr. 200.- (i butikk vil prisen være kr. 298.-) Boka kan kjøpes hos styrets medlemmer.

 


 

Årets STRØMMENKVELD

arrangeres mandag 26. oktober kl.19.00 i biblioteket på Strømmen.

Kvelden er viet Strømmen Trævarefabrik og restaureringen av Trevarelokalet i Sagdalsveien. Det vil bli solgt pins til dette arbeidet.

Program: TET - nytt Strømmen orkester

                Kåseri om Strømmen Trævarefabrik

Teatergruppa Strømlingen fremfører glimt fra trevarefabrikkens historie skrevet av Thor Sørheim

Viser NYE bilder fra nyutgivelsen av Strømmen 1 boka

 

Salg av STRØMMEN 1 boka i nytt opplag og andre bøker.

 

Saugdøla redaksjon: Alf Stefferud, Liv Guri Hegge

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bankkonto nr.: 1310 16 74015

Hjemmeside: http://www.sagelvasvenner.org

: http://sagelvasvenner.org

 

 

Vannføringen i Sagelva

Trykk på grafen for å se vannføringen for siste periode