SAGELVAS VENNER           Nr.  4   2018 - årgang 17


Første del av Strømmen sidebane har ankommet Strømmen

Sagelvas venner har av Bane NOR fått tidsriktig skinnemateriell til sidebaneprosjektet. Materiellet befinner seg på Otta. For å sikre dette og kunne starte forberedelser, ønsket vi å få stoppbukken til Strømmen.

Bjørn Gunnar Kværne, Tore Per Bakken og Ulf Engebraaten møttes litt før klokken syv onsdag morgen, 28. november. Lastebil var leid av arbeidsgiver og lastet opp med verktøy tirsdag kveld. Klokken 11 var vi fremme på Otta, og etter litt mat begynte vi å skru løs stoppbukken fra neste skinneseksjon. Det gikk som smurt (med rustløser) bortsett fra en gjenstridig bolt. For å få den løs ble gode råd til slutt billige. Vi fikk lånt en vinkelsliper hos den lokale NAF-avdelingen og problemet var løst. Da gjensto det å få løs hele seksjonen. Det var kaldt på Otta og svillene hadde frosset godt fast. Nok en gang ble gode råd billige. Vi fikk lånt en truck fra Schenker - i nærmeste bygg.

Truckfører Bjørn Gunnar fikk løsnet bukken i den ene enden. Vi hektet en stropp i bukken og dro den løs med lastebilen. Deretter var det bare å ta trucken og løfte bukken på bilen, surre den fast, pakke sammen verktøy, si takk for lånet til de gode hjelperne og sette kursen hjemover. Vi forlot Otta etter ca.  3,5 timer.

Med en fortjent matpause på Vinstra var vi på plass i Mølleparken i 19-tiden. Kranfører Bjørn Gunnar svingte bukken elegant av bilen og plasserte den midlertidige ved siden Møllesteinmonumentet.

 

Høstdugnad

Lørdag 13. oktober ble høstens store dugnad gjennomført med stor innsats fra mange entusiastiske personer. Fra arbeidet kan nevnes: Beising av gjerdet mellom saga og kverna, beising av sittebenkene, skiftet ut råtne bord i plattingen foran saga, reparert benken på St. Hans-fjellet, kuttet ned busker langs Sagstien ved Flaen, ryddet under saga og fjernet en stor tilhenger med søppel.

 

Skigard i Mølleparken

De som har vært i Mølleparken i høst kan ha sett at en skigard er i ferd med å ta form. Lars Teigen jobber med skigarden som vil pynte opp i området. I tillegg kan vi etter hvert - i detalj - studere hvordan en skigard er bygget opp.

 

Sagelvafestivalen 2019

I 2019 vil Sagelvafestivalen bli lørdag 24. august. Husk å merke av i kalenderen. Detaljer om programmet kommer etter hvert.

.

 

Lys langs sagstien

Etter en lang periode med manglende lys langs deler av Sagstien, ble feil utbedret midt i oktober.

 

Stor vannføringen

Etter en lang sommer og høst med lite vann i Sagelva, fikk vi en liten flom midt i oktober. Vannføringen kulminerte med 18,4 m3/s i timen fredag 12. oktober. To dager tidligere var vannføringen omkring 1,0 m3/s. Endringene skjer raskt!

 

Takk for innsatsen 2018

Sagelvas Venner ønsker å rette en stor takk til alle aktive medarbeidere i året vi snart har lagt bak oss. Arbeidsinnsatsen har vært stor ved våre arrangementer – demonstrasjon av sag og kvern, guiding langs elva, i Mølleparken og vandringer i Strømmen, dugnadsarbeid og gjennomføring av Sagelvafestivalen.

Vi retter også en takk til våre samarbeidsparter, spesielt til parkenheten i Skedsmo kommune.

Vi ønsker våre medlemmer, våre aktive medarbeidere, samarbeidspartnere og brukere av Sagstien og Mølleparken en hyggelig jul, er avslappende romjul og et godt nytt år.

Velkommen tilbake til hyggelige og positive aktiviteter i 2019.

 

 

Saugdøla redaksjon: Svein Olav Arnesen

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 907 39 063

Bankkonto nr.: 1310 16 74015

Send oss en epost hvis du ønsker Saugdøla elektronisk.


 

Vannføringen i Sagelva

Trykk på grafen for å se vannføringen for siste periode