SAGELVAS VENNER           Nr. 3  2014 - årgang 13


SOMMEREN ER PÅ HELL

Siden sist har vi åpnet Strømmenkverna med nær 400 til stede 3. mai, og senere har vi hatt 800 skolelever og en rekke andre grupper på besøk.

Saugdøla2014-3a

Fra åpningen av Strømmenkverna 3. mai.                 Foto Torben Pettersen

Videre var Teknologihistorisk gruppe innom sammen med Norsk Teknisk Museums Venner – en viktig og hyggelig visitt av et kyndig fagmiljø. Kort etter fulgte SagelvaFestivalen, se mer inne i bladet. Under åpningen av festivalen mottok vi årets byggeskikkpris fra Skedsmo kommune for arbeidet med Mølleparken, ledsaget av hyggelige ord fra ordføreren. Vi sender takken videre til dem som virkelig har stått på for å realisere det som i dag er blitt et levende sag- og møllemuseum i Sagdalen. Siden mai har vi registrert 30 nye medlemmer, vi ønsker velkommen til hver og en!

 

VELKOMMEN TIL LANGTUR LØRDAG 20. SEPTEMBER

Denne dagen tar vi toget fra Strømmen kl 10.15 og går av på Lørenskog. Derfra på Langvannets vestside til Rådhusparken, langs Fjellhamarelva og Sagelva til Mølleparken med Strømmensaga og Strømmenkverna i drift.
Guider blir Alf Stefferud og Steinar Bunæs.

 

BILDER FRA SAGELVAFESTIVALEN 2014

Saugdøla2014-3b

Trygve Fledsberg, Steinar Bunæs og Egil Johnsbråten mottok blomster, plakett, diplom og stor sjekk ved festivalåpningen.  Foto Bjørn Gunnar Kværne

 

Saugdøla2014-3c

Egil Johnsbråten gir Ragnar Halgunset velfortjente, men litt forsinkede blomster i Mølleparken.                   Foto Svein O. Arnesen

 

Saugdøla2014-3d

Fullt av folk og telt i Mølleparken.             Foto Svein O. Arnesen

 

SAGMESTERDAGEN 2014

Sagmesterdagen 2014 gikk av stabelen lørdag 16. august, med start på Huseby og fortsettelse i Sagdalen. Museets leder Trine Grønn Iversen ønsket velkommen og orienterte om prosjektet som Sagelvas Venner tok initiativet til i 2013. Kommunaldirektør Anne-Berit Haavind hilste fra kommunen og avduket den nye informasjonstavlen – et av resultatene fra prosjektarbeidet. Den blir fast montert i det åpne vindfanget på sagmesterboligen Nebben, slik at alle forbipasserende kan lese seg fram til husets historie ved Sagelva. Prosjektet har også frembrakt en treminutters digital fortelling om Nebben, denne er tilgjengelig på flere måter: Via hjemmesiden til Sagelvas Venner eller via scanning med smarttelefon av merker som er satt opp på Nebben og Mølleparken. Aller viktigst er likevel heftet Sagmesterboligene i Strømmen som ble lansert samme dag.

 

Saugdøla2014-3d

Anne-Berit Haavind foresto avdukingen av den nye informasjonstavlen. Trine Grønn Iversen og Steinar Bunæs bisto.       Begge foto Svein O. Arnesen

Saugdøla2014-3c

 

GAVE TILSTRØMMENKVERNA


På Sagelvafestivalen mottok Sagelvas Venner et settingkar fra 1868 av Kari Iversen. Et settingkar tar 8,6858 liter, tilsvarende 2 fjerdingskar.
Vi takker hjertelig, og lover å ta godt vare på det i våre samlinger.

Saugdøla2014-3b

 Foto: Svein O. Arnesen

 

HUSK STRØMMENKVELDEN 2014

Mandag 27. oktober kl.19.00 i hovedbiblioteket, Strømmen
En teatergruppe fremfører stykket Rapport fra Eidsvoll 1814
Peter Blankenborg Prydtz kommer hjem fra riksforsamlingen og forteller sognepresten på Huseby hva han har opplevd på Eidsvoll.
En sagmester kommer innom, og har mye å si om forholdene i Sagdalen.
Ei gammal legdekjerring bidrar på sin måte med upassende kommentarer.
 
Den nye publikasjonen Sagmesterboligene i Strømmen blir presentert.
Musikalske innslag.

Alle velkommen – Fri adgang
Arrangører:  Strømmen Vel, Sagelvas Venner og Skedsmo bibliotek

 

Saugdøla redaksjon: Steinar Bunæs

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Bankkonto nr.: 1310 16 74015

Ønsker du Saugdøla elektronisk? Ta kontakt!

 


 

 

Vannføringen i Sagelva

Trykk på grafen for å se vannføringen for siste periode