Sidebanen

Etter at de strengeste koronarestriksjonene ble opphevet har vi fått gjennomført 5 dugnader på T4-vogna. Arbeidet har bestått i å tilpasse og skru fast plankene som danner gulvet i vogna. I tillegg har det vært en del malearbeider på det vi ikke rakk i høst. Vi har vært heldige med været og fremmøtet har ligget fast på 8-10 stykker.

Da er siste skruen som fester gulvbordene kommet på plass.

Parallelt med dette har Egil Johnsbråten og Trygve Fledsberg drevet og rettet ut og sveiset alle tømmerstakene. Mange av disse stakene var både bøyd og frostsprengt, men nå er de blitt nesten som nye.

 

Her ser man to av de 14 stakene hvor den ene er rettet ut og sveiset mens den andre fortsatt har krok på seg.

 

Egil i gang med vinkelsliperen hjemme i verkstedet sitt

 

Det er 67 planker så et godt arbeidsbord er viktig.

 

Siste planken har kommet på plass

 

Det sosiale er viktig. Her fra dagens lunsj i Kølabånn

 

På G3-vogna har vi ikke fått gjort noe særlig i det siste for den har blitt okkupert av en linerle- og en rødstrupefamilie. Vi har som tidligere nevnt hentet nytt panel og vi har fått sponset takpapp, men ikke fått startet montering. Så snart fuglene flytter ut vil arbeidet med understellet starte opp igjen. Her skal vi først sandblåse før vi påfører Owatrol, grunning og til slutt sort maling.

På selve byggeplassen for viadukten er entreprenøren i gang igjen med å bygge mere førstøtningsmur i granitt. Grunnen til dette er for å forhindre utglidning av jordmassen opp mot gangveien. Dette arbeidet avsluttes om ikke så mange dagene og da er det klart for å starte byggingen. Men nå er det snart ferietid og det spørs hvor mye vi får gjort før ferien.

 

Dette er våre bidragsytere til arbeidet med monumentet over Strømmen sidebane

Sparebankstiftelsen DNB.

Norsk Jernbanemuseum

 

Strømmen sparebank

Lions Strømmen

Lillestrøm kommune

Vannføringen i Sagelva

Trykk på grafen for å se vannføringen for siste periode