Dette var den 14. Strømmenkvelden i rekken og årets tema var 100 års jubileet for Sagdalen skole. Den egentlige jubilanten var skolebygningen fra 1919 selv om utgangspunktet for Sagdalen skole går tilbake til 1739.

For anledningen var det laget en jubileumsbok som beskriver historien fra 1739 til 2019 i tekst og bilder. Boken ble presentert av Svein Arnesen og Steinar Bunæs for de ca. 280 fremmøtte tilhørerne. Elever fra Sagdalen skole underholdt med sang og fem musikanter fra Strømmen og Skjetten skolekorps spilte. Vi fikk også en detaljert beskrivelse av Tore Per Bakken om hvordan kampen i 1988-1992 reddet skolebygningen. I dag kan vi alle beundre den monumentale 1919-bygningen i Strømmen.

Årets «Strømling» ble tildelt de som satt i FAU for årene 1988-1990 på Sagdalen skole. Det er takken være innsatsen til denne gjengen som gjorde at skolebygningen fra 1919 ble bevart.
I denne rekkefølgen ble de oppropt på podiet: Tore Per Bakken, Trygve Hermod Berg Tollefsen, Ann Rønning, Steinar Eraker og Marit Grythaugen. Den sjette personen som var med den gang var Oddbjørn Hansrud som dessverre døde for et par år siden.

Fra venstre: Trygve Hermod Berg Tollefsen, Ann Rønning, Marit Grythaugen, Tore Per Bakken og Steinar Eraker (Foto Trygve Fledsberg)

 

Det var "stinn brakke" på biblioteket denne kvelden

Rektor ved Sagdalen skole orienterte om programmet for jubileumsuka

 

Steinar Bunæs fortalte om skolens historie og innholdet i jubileumsboka

 

Svein O. Arnesen ledet oss gjennom kveldens program

 

Tore Per Bakken var FAU-leder i 1988-1992 og fortalte om kampen de kjempet for å bevare og rehabilitere Sagdalen skole

 

Vannføringen i Sagelva

Trykk på grafen for å se vannføringen for siste periode